Kurs i kunsthistorie

Den Spennende renessansen

Kurset består av 6 moduler som hver inneholder 4 forelesninger. Du kan se dem når det passer deg, og så mange ganger du vil.

Hver måned har vi direktesendt spørretime, hvor jeg svarer på spørsmål, og hvor vi ser igjen bildene fra forelesningen og snakker om dem. Opptak av spørretimen legges i kursportalen, så du også kan se denne når det passer. Du har adgang til alt materiell i et år fra kursstart.

Du vil bli kjent med renessansen og se at det var en tid som var ekstremt viktig, både for kunsten og hele den vestlige kulturen.

Gjennom kunnskap om renessansekunst vil du få aha-opplevelser i møte med all slags kunst. Vi lærer om symboler og motiver i kunsten, noe som forandrer opplevelsen totalt.

I hver forelesning møter vi nye kunstnere og andre mennesker, hører spennende fortellinger fra denne helt spesielle tiden. Du vil få vite nøyaktig hvor hvert enkelt kunstverk befinner seg, og du vil lære disse stedene å kjenne. Jeg er tilgjengelig for dine spørsmål gjennom hele kursperioden.

Etter dette kurset har du et svært godt grunnlag for å planlegge reiser, og særlig til Firenze. I hver modul møter vi også noen kunstverk fra tiden etter renessansen: Barokken

Den dramatiske barokken

Kurset består av 6 moduler som hver inneholder 4 forelesninger. Du kan se dem når det passer deg, og så mange ganger du vil.

Hver måned har vi direktesendt spørretime, hvor jeg svarer på spørsmål, og hvor vi ser igjen bildene fra forelesningen og snakker om dem. Opptak av spørretimen legges i kursportalen, så du også kan se denne når det passer. Du har adgang til det alt materiell i et år fra kursstart.

Du vil bli kjent med barokken og se at det var en tid hvor mye ble endret i kunsten og i samfunnet. Reformasjonen førte til en krise i kunsten, som igjen førte til en helt ny kunst: Genremaleriet, som handler om vanlige mennesker som gjør vanlige ting.

Gjennom kunnskap om barokkunst vil du få aha-opplevelser i møte med all slags kunst. Vi lærer om symboler og motiver i kunsten, noe som forandrer opplevelsen totalt.

I hver forelesning møter vi nye kunstnere og andre mennesker, hører spennende fortellinger fra denne tiden. Du vil få vite nøyaktig hvor hvert enkelt kunstverk befinner seg, og du vil lære disse stedene å kjenne. Jeg er tilgjengelig for dine spørsmål gjennom hele kursperioden.

Etter dette kurset har du et svært godt grunnlag for å planlegge reiser, og særlig til Roma, Frankrike og Nederland.

I hver modul møter vi også noen kunstverk fra impresjonismen.

Impresjonismen

Kurset består av 6 moduler som hver inneholder 4 forelesninger, samt mye spennende ekstramateriell. Du kan se forelesningene når det passer deg, og så mange ganger du vil.

Hver måned har vi direktesendt spørretime, hvor jeg svarer på spørsmål, og hvor vi ser igjen bildene fra forelesningen og snakker om dem. Opptak av spørretimen legges i kursportalen, så du også kan se denne når det passer. Du har adgang til alt materiell i et år fra kursstart.

Du vil bli kjent med impresjonismen og lære om denne nye revolusjonen i billedkunsten, hvor malerne ville male øyeblikket, det de faktisk så foran seg, samt hvordan fargene forandret seg med lyset. Vi lærer også om opptakten, altså tidligere på 1800-tallet, og vi lærer om andre kunstnere som levde på samme tid som impresjonistene, samt flere som kom senere. Vi tar også for oss noen norske malere.

I hver forelesning møter vi nye kunstnere og andre mennesker, hører spennende fortellinger fra denne tiden. Du vil få vite nøyaktig hvor hvert enkelt kunstverk befinner seg, og du vil lære disse stedene å kjenne. Jeg er tilgjengelig for dine spørsmål gjennom hele kursperioden.

Etter dette kurset har du et svært godt grunnlag for å planlegge reiser, og særlig til Paris.

I hver modul møter vi også noen kunstverk fra renessansen.

Hva elevene mine sier

Jeg har deltatt på tre nettkurs i kunsthistorie med Kristine T.G. Hardeberg – renessansen, barokken og impresjonismen. I tillegg har jeg fulgt henne gjennom flere enkeltforelesninger, bl.a. om julen og påsken i kunsten.

Kristine er faglig sterk og bredt orientert innen kunsthistorie. Hun er en svært god foreleser – pedagogisk og lyttende. Hun har en egen evne til å «gå inn i» kunstverkene og få meg som betrakter til å «se» og oppdage verkene. Samtidig er hun åpen for spørsmål og tanker fra oss som er hennes «studenter». Jeg har fått veldig mye igjen for å ha deltatt på kursene hennes og kan anbefale henne og kursene hennes på det varmeste!

Synnøve Hilden

Kontakt meg

Hvis du ønsker å finne ut mer om mine kurs eller forelesninger, send meg en e-post via dette skjemaet.